Maskros

..eller det är väl inte maskros... Kommer inte på vad den heter!!

Rösta!!

Idag ska Johan Palm tävla i Idol. Gah det stör mig att jag inte kan rösta... Men alla svenskar som läser det här, ni kan väl rösta på honom åt mig?



Bombhot

Idag har hela staden varit i panik. Eller inte hela, många fattade att det var ett rykte.. Det gick alltså ett rykte att det var ett bombhot i skolor i staden där jag bor idag, och många elever var i panik. Många såg det som en chans att skolka.. Jag tycker att det var ganska humor, men vet att man inte ska skoja om det, det går rykten om att min stad är nästa offer efter Jokela och Kauhajoki, men jag tror att man överreagerar...

Varit borta

Orsaken till extremt dålig uppdatering är att jag varit borta under helgen och inte haft tillgång till internet. Jag har dock installerat photoshop på min dator nu, vet inte varför jag inte gjort det tidigare, så snart kommer det upp nya konstverk här i bloggen!

Favorit i idol

Som ni märker är jag ett riktigt idolfreak! Det här är min nuvarande favorit, Johan palm! Han är så bra!!


Ger mig kalla kårar!


Int igen!

Räcker det int med en gång??! Nu tror väl hela världen att Finland är ett hypervåldsamt land..

Såg på nyheterna i tv4 i går och blev så arg; "Finland är europas vapentätaste land, och tredje vapentätast efter Usa och Yemen..." Det är många som har gamla vapen från kriget hemma som prydnad, de används inte! Sen är det vanligt att syssla med jakt, vapnen man har här är inte nära på sådana man har i Usa! Varför ska media alltid vrida på allt??!



I många finska och finlandsvenska skolor har man tänt ett ljus i dag och rektorn har hållit ett tal. Finska flaggan har varit på halvstång på många ställen och hela den finländska befolkningen har sörjt.


Puh!

Har varit till Seinäjoki (=en stan) med mamma och hunden idag, kom just hem. Hon (hunden) skulle undersökas, och ska nu tydligen knäopereras nästa torsdag.. Egentligen skulle jag borda vara med klassen på en teater nu, men jag hann inte i tid så...

I kväll blir det Idol!

Inspiration!

Åh, gud.. Kom precis hem från min bildkonstskola. Där hade jag just ingen inspiration, men det har jag nu! Jag vill måla, jag vill fota, jag vill jobba med lera! JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!

Ljuset i stan när det är mörkt är så otroligt fint, speciellt när det kommer genom löven så där vackert =D!! Vill ut och fota NU!!

Bjuder på två foton så länge:


Taget i somrast nångong..


På vårat ena sommarställe, för någon vecka sedan, på villaavslutningen..

Båda är tagna med Nikon D80.

Behöver akut hjälp!

Som ni ser är "sidomenyn" på fel ställe. Ngn som vet hur den ska fixas?

Tacksam för svar!

Börjar från början..

Godmorgon

Sovit gott? Det har jag iallafall!

Kom just på att jag har samhällsläraprov i övermorgon.. Och en lång finskaläxa.. Det blir med andra ord en pluggardag! Sedan har jag matteprov den 29:onde, som jag måste få bra betyg på, och (skit också!) finska prov den 30:onde. Finskaproven är de proven jag får sämst i, och den enda 6:an jag någonsin fått var i finska i åttans första kurs. Måste försöka få en sjua på slutbetyget, vilket betyder inga fler 6:or! Har just nu 8.5 i medeltal, vilket är på gränsen till att jag slipper in dit jag vill efter 9:an, så jag måste höja!

För alla svenskar som nu inte fattar nånting, 10 är det bästa vitsordet man kan få, och 4 betyder underkänt, och vi får betyg kursvis, och i 9:an ska man ha 4 kurser i matte, 3 i finska en i biologi och så vidare..

2.10 har vi periodbyte, vår klass har en riktig drömperiod, alla 3 tillvalen och bara 17 veckotimmar! Våra lektioner är 75 min, men vissa är 110 min, och gympan är 90 min!

Om musikspelaren

Jag har satt ihop lite låtar, som kommer att komma och gå beroende vad jag tycker om just då.. Jag har checkat så att alla fungerar, så om det inte kommer något ljud så är det något annat det är fel på! Nä, men en låt, The adventure har ett vääldigt långt intro, men det börjar nog sedan!

Det är lite pop, men mest soft rock, poprock och rockballader! Och så finns det lite rock/punk eller vad man nu ska kalla det... Av både kända och okända artister... Enjoy!

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Prästkrage


Aj!

Den här dagen kan sammanfattas med ett ord;

hemsk

Jag orkar inte skriva allt, men mina ben värker så sakens mycket!!


Konditionstest

Har 1500 m konditionstest i morgon. URK!!! Det är hemskt! Kan det bli värre?? Jo, det kan det.. Fick reda på att det är jag som ska redovisa nyheterna på samhällsläran i morgon. Kan ingen göra så jag blir sjuk tills i morgon??!

Musikspelare!

Har satt till en musikspelare med musik jag gillar! Hoppas ni tycker om den!

LOL

Två urcoola klipp från Idol!





Ny dag

En dag till har gått.. Dagarna går så snabbt nuförtiden!

Idol

Eftersom jag bor i Finland så har jag möjlighet att se både svenska Idol och finska Idols, och måste säga att det är stor skillnad. I Finland skickar de vidare folk till final som inte skulle komma vidare ens efter första auditionen i sverige!



vs.


Finska

hatafinskahatarfinskahatarfinska.

Jag pratar om skolämnet finska. Skolan när den är som värst. Visste ni att finska är typ det svåraste språket att lära sig? Det finns hur många grammatikformer som helst. Och vår finskalärares favoritsysselsättning är att böja ord. Jag skämtar. Inte.

För er svenskar, som nu kanske tror att jag är från Sverige, - det är jag inte, men Finland hörde ju till Sverige i 700 år, så ca 5,5% av Finlands befilkning har svenska som modersmål. Och jag är en av dem, jag kan inte prata finska överhuvudtaget, och ändå har jag läst finska i skolan i 8 år...

Får


Gräslök



Tagen av mig förra sommaren med min Lumix.

Vaccin

Idag måste jag vaccinera mig. Jag hatar nålar, så det var ganska hemskt.. Men man blir så störd på den där typen;

9.40 Min vaccinationstid, i skolan, så jag går till skolhälsovårdarens vänterum och väntar.
9.50 Väntar fortfarande, men börjar ana att hon inte kommer, går tillbaka till klassen, men möte en annan som ska vaccinera sig. Vi går till lärarrummet och kollar. Hälsosystern säger att vi ska vaccinera oss 20 oktober i stället, men då har vi höstlov.. Säger att vi ska gå till nåt ställe vid torget.
10.00 Kommer fram, fullt med folk i vänterummet, men de låter mig bli tredje i kön..
11.00 Min tur, får några papper jag ska fylla i medan jag väntar på att få gå (man måste vänta ca 30 min efter)
11.30 Jag får gå.
11.40 Tillbaka till skolan.

Alltså Gud! Jag hade tur som inte behövde vänt SÅ länge, vissa kom till skola först efter ett!



Försovit mig...

Toppen... Mamma (som alltid väcker alla på mornarna) glömde bort att jag har finskastöd 8.15 på måndag morgon. Så hon väckte mig inte, tittade bara på min läseordning där det står att jag börjar 9.10.. Nåja, jag missar något tråkigt iallafall!

Gondatt!

klockan är 22.22 här. XD. Det är väl dags att gå i säng då, tidig väckning i morgon!!


Ros



Tagen med Nikon D80 i somrast. Av mig förstås..

Gammal bild



Hittade en till gammal bild. Tagen med Lumixen förra sommaren. Av mig förstås.

Hela flocken samlad

Mamma och pappa kom just hem från deras seglats. Hunden blev så glad, hon är så deppig när någon är borta! Nu ligger hon på soffan belåten över att ha lyckats samla flocken på samma ställe igen.

Ny design.. Igen..

Men den här gången är jag nöjd! Den är inte så profsig eftersom jag inte sysslat med webbdesign tidigare.. Men någonstans måste man väl börja?

Vill ha CHIPS!!!

Jag är nog världens värsta chipsoman! kan äta hur mycket som helst!! Chips är min drog, helt enkelt.


Höst



Hittade en rätt mysig bild från i fjol... Tagen med Lumixen. Av mig, förstås..

Mina kameror

Jag fotograferar ganska mycket, vilken kommer att märkas i bloggen, och tänkte berätta lite om mina kameror..

Nikon D80



Den är egentligen pappas, men jag brukar använda den en hel del..


Panasonic Lumix DMC-FX3



/I♥

GAH!!

Gud vad det är jobbigt! Speciellt när man inte fattar nånting! Men det börjar bli lite lättare iaf..

Har försökt fixa lite på designen, ändrat lite inställningar och så..



..men det är kul oxå!!


Sökes: höst/vintekappa

Har inte hittat vad jag söker än, men den ska se ut ungefär så här:


men jag har inte beestämt nån färg än... Det är väl bara att fortsätta leta?

/I♥

Godmorgon!

Eftersom jag, lillebror och hunden är ensamma hemma över helgen så var det jag som steg uppp, gav henne mat och släppte ut henne. Hon har en nerv i kläm, så hennes ena baktass går periodvis ur led stup i kvarten. Det är en sådan period nu. Hennes tass gick ur led 3 ggr bara i dag. Det är hjärtskärande att se henne hoppa runt på 3 tassar...

Nåja.. Kanske man borde ta och äta lite frukost? Jag känner för lite yogurt. Sedan tror jag att jag ska försöka ändra design här på bloggen...



Yogurt var det ja... Men det här ser inte så tokigt ut det heller!

/I♥

Svensson, Svensson

Jag antar att jag inte är ensam om att se Svensson, Svensson ikväll?



/I♥

Ny design!

Nu har jag äntligen, efter många timmars slit, lyckats ändra designen lite! Jag har aldrig gjort något som har med webbdesign att göra och kan säga att det var rätt så kul. Men gud vad jobbigt det var!! Jag är helt slut! Och ändå har jag mycket kvar...

Det här är min första blogg någonsin, och jag är fortfarande ovan. Men det kanske inte är så konstigt?

/I

Extra skoldag..

Fast det är lördag idag så hade vi ändå skola! som tur ingen vanlig skoldag, utan hela skolan hoppade i en buss (eller det var 4 stycken) till lilla Oravais för att se på ett "krig". Ganska trist, men ingen gjorde vad man skulle göra, alla gick till abc för att göpa godis...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0